A 7.a. osztály jutalom kirándulása

a Költészet Napján elért első helyezésért

K.B.Marianna osztályfőnök:

Balatonszárszóra kirándult a 7.a. osztály a József Attila emlékmúzeumba május 20-án. Az élményekben gazdag kirándulásról a tanulók így írtak:

M.Szonja: Vonattal mentünk Balatonszárszóra, de az út gyorsan eltelt. Elmentünk a József Attila emlékmúzeumba. Itt a tárlatvezető mesélt a költő életéről. Szabadon nézhettük az emléktárgyakat. Kipróbálhattuk a régi írógépet, számítógépen játszhattunk logikai játékokat. Olvastunk régi leveleket, meg lehetett hallgatni a költő verseit magyarul, angolul vagy akár németül is. Versei a falra voltak nyomtatva. A múzeum után lesétáltunk a Balaton partra. Visszafelé az állomásra menet megálltunk a Csukás István szabadtéri színház előtt, ahol megnéztük a nyári program ajánlatot. Fagylaltozni is elmentünk. Sajnos hamar vége lett a napnak, és haza kellett indulni, de az utazás is vidáman telt el.

B.Luca: A vonatút kicsit hosszú volt, de megérte elmenni a József Attila emlékmúzeumba. Elmesélték József Attila életét, ami nagyon érdekes volt, és szomorú is egyben. A múzeumban tele volt a fal József Attila verseivel, idézeteivel, életével és a halálával, kapcsolatos információkkal. A teremben volt több érdekes tárgy is, pl. ágya, levelei, pipája, írógépe. Az írógépet és az ágyat ki is próbálhattuk. A verseit fejhallgatóval hallgathattuk. Interaktív játékok is voltak az életével kapcsolatosan. Ezek végezetével fagylaltozni mentünk, és lesétáltunk a Balaton partra. Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg képet csináltunk, de sajnos haza kellett mennünk. Jó volt ez a nap.

S.Kristóf: Vonattal mentünk Balatonszárszóra. A vonatozás hosszú volt, de jó hangulatban telt. A József Attila emlékmúzeumot néztük meg, amire majd jövőre visszaemlékezve már tudni fogunk egy-két dolgot a költőről. Ezután fagylaltozni mentünk és lesétáltunk a Balaton partra, ahol egy nagyon érdekes szobrot láttunk József Attila emlékére állítva. Jól éreztük magunkat. Láttuk a Csukás István gyermekszínházat is. Hazafelé a vonaton nagyon jó hangulat volt.

P.Patrícia és B.Enikő: A múzeum nagyon érdekes volt. József Attila ruháját láttuk, verseit hallgattuk meg híres színészek és zenészek előadásában. Sok-sok kép volt a költő életéből. Szép volt a múzeum és sok újat hallottunk.

Ha tetszett, oszd meg: