Papírgyűjtés

Évekkel ezelőtt kezdődött és a mai napig tart. Fontos mindenkinek, a diákoknak, tanároknak és a szülőknek is.

A papírgyűjtés már olyan nálunk mint egy ünnep. Sokat készülünk rá, várjuk, és mindenki szereti. Nem azért népszerű mert nyereménye van, hanem azért mert, ez egy közösséget jól összekovácsol. Amikor a diákok csapatokba állva járnak házról házra, az egy olyan élmény ami, (szerintem) pótolhatatlan. Ezért voltak sokan felháborodva, amikor  be akarták tiltani az iskolai papírgyűjtést. Szerencsére ez nem történt meg.

Az idei évben az alsós diákoknak, hatalmas lelkesedése meglátszott a hozott papír mennyiségén is. Szerdán, amikor ők hozhattak papírt, a konténer ¾-e megtelt. A felsősök már nem voltak ennyire lelkesek, de ott is elég sok papír gyűlt össze.

Nagyon hangulatos 2 napban volt része a DÖK tagjainak is. Évek óta ők veszik át, mérik le és teszik a konténerbe a papírt. Köszönettel tartozunk 3 fontos személynek: Gábor bácsinak, aki mindenben a segítségünkre volt, a konténer rendelésében is segített nekünk, Éva néninek aki mindkét napon ott volt velünk és vigyázott ránk,hogy a sok autó között nehogy baleset történjen (erre nem egyszer kellett felhívnia a figyelmünket  ) és nem utolsó sorban Ani néninek akinek a fegyelmezett munka köszönhető. Remekül irányított minket, ami valljuk be, nem a legegszerűbb dolog.

Az idei papírgyűjtés nagyon jól sikerült, reméljük jövőre legalább ilyen jó lesz.

Ha tetszett, oszd meg: