Környezetvédelem

  • Ajánló
  • Írta: BENI

  Kikeleti PuccParádé

  llegális hulladéklerakó felszámolás A program a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA), NCTA-2014-10854-E számú, „Kör/Kapcsolás - Környezetvédelemmel a Kapcsolatépítésért” elnevezésű kis projektjének keretében valósult meg. A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány (LGYA) szervezésében, a KÖRTE Kör és Kecskemét MJV Önkormányzat Széchenyivárosi Civil Tanácsadó Testületének közreműködésével 2015. május 29. péntek hulladékmentesítési akciót hajtottunk végre - illegális hulladéklerakót számoltunk fel a Széchenyivárosban. Továbbra is óvjuk együtt környezetünket, természeti értékeinket! Tisztítsuk meg köztereinket, gondozzuk az elhanyagolt parkokat, virágágyásokat és örökítsük meg a pozitív változást!

  • Ajánló
  • Írta: BENI

  K-TÉKA Zöld Információs Pont

  A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány a NCTA környezetvédelmi pályázatának (Kör/kapcsolás - környezetvédelemmel a kapcsolatépítésért: NCTA-2014-10854-E) támogatásával vett részt a Kecskemét-Széchenyiváros, Családdal az egészségért elnevezésű családi napján.

  • Ajánló
  • Írta: BENI

  Közösségi tér zöldítés a NCTA támogatásával

  A program a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA), NCTA-2014-10854-E számú, „Kör/Kapcsolás - Környezetvédelemmel a Kapcsolatépítésért” elnevezésű kis projektjének keretében valósult meg. Sulikerti Edzőterek - Czollner tér Zöld Közösségi Tér A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány (LGYA) és az Alapítvány a Czollner Téri Iskoláért és Diákjaiért szervezésében, a Sulikerti Edzőterek Program és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet közreműködésével zöld közösségi tér kialakítását, gyarapítását célzó programot hirdettünk. Program témája: Mit rejt a kertész sufnija? Ismerkedünk a kertgondozással, kertészeti kéziszerszámokkal és virágot ültetünk. Óvjuk együtt környezetünket, természeti értékeinket! Ültessünk fát, virágot, gondozzuk az elhanyagolt parkokat, virágágyásokat és örökítsük meg a pozitív változást!

  • Ajánló
  • Írta: BENI

  Sulikerti Edzőterek - Lánchíd ÁI

  A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) pályázatán nyert támogatás segítségével tovább bővíti a Sulikerti Edzőterek résztvevőinek körét. Ezúttal a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola csapata (Széchenyiváros) csatlakozott a programhoz. A Gyenes Kertészet 100 virágpalántáját ültették el az iskola bejáratánál és több balkonládába illetve cserépbe.

Interjúk