Gondoskodásból Jeles!

  • Írta: BENI

  K-TÉKA Zöld Információs Pont

  A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány a NCTA környezetvédelmi pályázatának (Kör/kapcsolás - környezetvédelemmel a kapcsolatépítésért: NCTA-2014-10854-E) támogatásával vett részt a Kecskemét-Széchenyiváros, Családdal az egészségért elnevezésű családi napján.

  • Írta: BENI

  Műanyaghulladékból Sportszerutalvány

  A Lakótelepi Gyermekekért alapítvány kupak,- és hasznos műanyaggyűjtő környezetvédelmi akciójában, 11 településen, 35 intézmény regisztrált, 8635 gyermekhez jutott el a program, 16000 kilogramm újrahasznosítható műanyag hulladékot és 2 millió 846 ezer darab műanyag kupakot szállított el a hulladékkezelő. 1340 gyermeknek volt alkalma részt venni kézműves, művészeti foglakozással egybekötött környezetvédelmi oktatáson.

  • Írta: BENI

  XXII. Verseny - VII. Talent Díj

  XXII. alkalommal került megrendezésre, az immár országossá nőtt, Varjú Lajos Természettudományi Emlékverseny Kecskeméten. A nagy múltú, évről-évre mind nagyobb érdeklődése számot tartó versenyt, az Arany János Általános Iskola korábbi igazgatójának tiszteletére szervezik a pedagógusok.

  • Írta: Szamler László

  Szelektíven gyűjtögető kézművesek

  2014. május 6. kedd délutánján a ceglédi Várkonyi István Általános Iskolában járt a Gyűjts, szelektíven, élj sportosan! elnevezésű környezetvédelmi program akciócsoportja. A Várkonyi suli ökoiskola lévén rendszeresen vesz részt számos, környezettudatos cselekvésre ösztönző programban, így elsők között csatlakoztak a Lakótelepi Gyermekekért alapítvány által meghirdetett műanyag kupak- és hasznos műanyag hulladékgyűjtési akcióra is.