Környezetvédelem

  • Írta: BENI

  Kikeleti PuccParádé

  llegális hulladéklerakó felszámolás A program a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA), NCTA-2014-10854-E számú, „Kör/Kapcsolás - Környezetvédelemmel a Kapcsolatépítésért” elnevezésű kis projektjének keretében valósult meg. A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány (LGYA) szervezésében, a KÖRTE Kör és Kecskemét MJV Önkormányzat Széchenyivárosi Civil Tanácsadó Testületének közreműködésével 2015. május 29. péntek hulladékmentesítési akciót hajtottunk végre - illegális hulladéklerakót számoltunk fel a Széchenyivárosban. Továbbra is óvjuk együtt környezetünket, természeti értékeinket! Tisztítsuk meg köztereinket, gondozzuk az elhanyagolt parkokat, virágágyásokat és örökítsük meg a pozitív változást!

  • Írta: BENI

  Közösségi tér zöldítés a NCTA támogatásával

  A program a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA), NCTA-2014-10854-E számú, „Kör/Kapcsolás - Környezetvédelemmel a Kapcsolatépítésért” elnevezésű kis projektjének keretében valósult meg. Sulikerti Edzőterek - Czollner tér Zöld Közösségi Tér A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány (LGYA) és az Alapítvány a Czollner Téri Iskoláért és Diákjaiért szervezésében, a Sulikerti Edzőterek Program és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet közreműködésével zöld közösségi tér kialakítását, gyarapítását célzó programot hirdettünk. Program témája: Mit rejt a kertész sufnija? Ismerkedünk a kertgondozással, kertészeti kéziszerszámokkal és virágot ültetünk. Óvjuk együtt környezetünket, természeti értékeinket! Ültessünk fát, virágot, gondozzuk az elhanyagolt parkokat, virágágyásokat és örökítsük meg a pozitív változást!

  • Írta: BENI

  Sulikerti Edzőterek - Lánchíd ÁI

  A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) pályázatán nyert támogatás segítségével tovább bővíti a Sulikerti Edzőterek résztvevőinek körét. Ezúttal a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola csapata (Széchenyiváros) csatlakozott a programhoz. A Gyenes Kertészet 100 virágpalántáját ültették el az iskola bejáratánál és több balkonládába illetve cserépbe.

  • Írta: ANNA

  Kupak díjátadás - 33 elismerés

  Második esztendeje, ilyenkor tavasztájt, kerül átadásra a nyári szünidőben legeredményesebb gyűjtögetőknek az elismerés. Valamint a jók között a legjobbnak járó trófea és vándorserleg is ekkor talál örzőre. 2013 nyarán Keskeny Dániel 5. C osztályos diák bizonyult a legjobbnak az Arany János Általános Iskolában, így az Ő neve került fel a vándorserlegre, és Ő kapta annak kicsinyített mását is. A díjat a 2012-es szünidő legjobbjától Fazekas Zsófitól vehette át Dani.

  • Írta: ANNA

  Gondoskodásból Jeles! a TeSzedd!-en is

  Csatlakozz! Fotózz! Regisztrálj! Töltsd fel! ezzel a felhívással invitálta a Lakótelepi Gyermekekért alapítvány a „Gyűjts szelektíven, élj sportosan!” akció résztvevőit a TeSzedd!-re.

  • Írta: Szamler László

  Esőáztatta Díjátadás

  2014. június 02. hétfő 14.00 órakor az Arany János Általános Iskolában került sor a 2013/14. tanévi kupakgyűjtő verseny díjainak átadására. A szeszélyes időjárás jelentősen átírta a díjátadás forgatókönyvét, de ennek ellenére vidám hangulatban zajlott az esemény. Minden évfolyamban a legeredményesebben szereplő osztály kapott emléklapot és 10-10 ezer forint apanázst a szeptemberi közösségépítő programjuk finanszírozásához.