XXII. Verseny - VII. Talent Díj

XXII. alkalommal került megrendezésre, az immár országossá nőtt, Varjú Lajos Természettudományi Emlékverseny Kecskeméten. A nagy múltú, évről-évre mind nagyobb érdeklődése számot tartó versenyt, az Arany János Általános Iskola korábbi igazgatójának tiszteletére szervezik a pedagógusok.

Felső tagozatos diákok mérik össze tudásukat, évfolyamtól függően változó mennyiségű természettudományi tantárgyból. Az idei díjátadó ünnepségen sem maradt el a jók között a legjobbaknak járó Talent Díj átadása. Ezt az elismerést az a diák kapja minden évfolyamban, aki a legmagasabb pontszámot éri el feladatainak megoldásával.

 

Korábbi évektől eltérően, a VII. Talent Díjat az alapító mellett, a korábbi években már ezzel az elismeréssel jutalmazott diákok adták át ifjabb követőiknek. Ketten közülük Vozár Viktor és Szikora Marcell két egymást követő évben is kivívta magának az elsőséget, így Ők fejenként két-két Talent Díj tulajdonosai.

 

2014. május eleji esemény amiatt is rendhagyó volt, hogy Szamler László, a Talent Díj alapítójának javaslatára, kezdetét vette a Varjú Lajos Talent Kör megszervezése. Tervek szerint, minden esztendőben a kör tagjaivá válhatnak az évfolyam elsőként díjazottak. Támogató tagjaivá pedig a kör célkitűzéseivel, szabályzatával szimpatizáló felkészítő tanárok, szülők, barátok. A Varjú Lajos Talent Kör fő célja a Varjú Lajos Természettudományi Emlékverseny hosszú távú fenntarthatóságának és kiszámíthatóságának biztosítása, valamint a diákok körében való népszerűsítése mentor programján keresztül. Távlati tervek között szerepel egy ösztöndíj program bevezetése is.

(képgaléria)

Ha tetszett, oszd meg: