Jobb félni, mint megijedni?

Már sok éve hagyomány, hogy iskolánk egy-két busszal elmegy a bécsi karácsonyi vásárra. Idén azonban, a párizsi terrorcselekmények hatására az iskola vezetősége úgy döntött, hogy itthon maradunk. Vajon alaptalanul maradt el a bécsi kirándulás? Vagy tényleg szükséges volt ez a lépés?

PRO

,,Én el akartam menni! Annyi csokit ehettem volna! Minek halasztották el a kirándulást?” Ilyen, és ehhez hasonló véleményeket és kérdéseket hallok az utóbbi egy hétben a bécsi kirándulással kapcsolatban. Nem győzöm magyarázni, hogy ez nem biztos, hogy olyan rossz, mint ahogy ezt egyesek gondolják. Először is, néhány hírforrás szerint Bécs is célpontja lehet a terroristáknak. Igen, tényleg jó lett volna kipukkadásig csokit enni, várost nézni, meg vásárolni, de a gondolat, hogy bármikor ,,rosszabbra” fordulhat a helyzet, elrontotta volna a karácsonyi hangulatot. Legalább is az enyémet biztos.

Fábián Hanna

KONTRA

Egy állítólagos terrorveszély miatt nem megyünk a bécsi vásárra, pedig szerintem nyugodtan mehettünk volna. A terroristák ugyanis pont azt akarják, hogy féljünk, mindenki otthon maradjon és rágja a körmét, mikor jönnek ide? Ha a bécsiek megtartják a vásárt, akkor nekünk miért kéne félnünk? Biztos felkészültek mindenre, hisz évente több, mint három millió turista látogat el Bécsbe karácsony tájt. Ők pedig nem kockáztatnák felelőtlenül az életüket.

Vékony Vanda

 

Nézzük, Ti mit gondoltok az elmaradt kirándulásról!

A videó anyagát a linkre kattintva megnézhetitek! 

AgarDiak

 

 

Ha tetszett, oszd meg: