Legyünk egy napra Csongorok és Tündék!

A suliban idén télen is megrendezte a 11.g, a már hagyománnyá vált Csongorok és Tündék vetélkedőt, amelyben a gimnazista fiúk és lányok mérhették össze tudásukat és ügyességüket.

A verseny szombat reggel 9 órakor kezdődött. A négytagú zsűri között helyet foglalt két tanár illetve két diák is, akiket a diákönkormányzatból választottak ki. Az idei 12. osztály vezette a vetélkedőt, amelyen 14 feladatban mérhették össze ügyességüket a tanulók. - Az előzetes feladat, miszerint minél többen menjünk tógában, ugyan nem sikerült, de a vetélkedő többi részén mindenki 100%-osan teljesített, mind a feladatok, mind pedig a szurkolás terén - mondta egy tanuló a verseny után. A téma idén a görög kultúra, illetve az olimpia köré épült. Ennek kapcsán voltak görög filmekről kvízek, illetve az eddigi olimpiákkal kapcsolatos kérdések, amelyek a legtöbb embernek elnyerték a tetszését.

-Érdekesek és nagyon ötletesek voltak…- hallhattuk a sorok között járkálva egy lánytól. A tanulók lelkesedése és a hangulat valóban végig megmaradt, így a nap végén egy igen kiélezett és izgalmas verseny zárult a fiúk győzelmével.

-Végig sportszerűen és igazságosan játszott mindkét csapat, így a zsűrinek is könnyebb dolga volt a pontozáskor, amit próbáltunk mindig igazságosan megoldani…- értékelt a végén Varga Péter tanár úr, az egyik zsűritag.

A győztes bejelentés után a két csapat megtapsolta egymást, a verseny helyszíne lassan kiürült, és kezdetét vehette a pakolás. A székek és a hangszórók visszakerültek a helyükre, hogy a tanulók hétfőtől megkezdhessék az év utolsó tanulással eltöltendő hetüket.

Ha tetszett, oszd meg: