Kultúra / Irodalom

  • Írta: Horváth Lili

  A fantasy világ egyik magyar szakértője

  Ezúttal Arthur Madsennel beszélgettünk, aki egyre híresebb írónak számít. Emellett ő ért legjobban ahhoz, hogy hogyan is kell népszerűsíteni köteteit, mivel talán ő az, aki először trailert is csinált könyveihez, mellesleg nem is akármilyet (a cikk végén csatolom youtube csatornáját). Személyesen ismerve, elmondhatom: nem csak az írói tehetsége frenetikus, hanem a személyisége is! Nagyon sok szeretet lakozik benne, amit általában nagyszerű szókincsével fejez ki. Remélem ti is kedvet kaptok könyvei megismeréséhez.

  • Írta: Geiger Barbara

  Fiatal gondolatok a part mentén

  Írta: Geiger Barbara Írói megj.: "A fogalmazást egyik irodalomórára kellett megírni." - A másolástól tartózkodjunk! -

  • Írta: Szabó Krisztián

  Az utolsó vers

  Iskolánk volt tanulója és szerkesztőségünk egyik alapító tagja, Szabó Krisztián emlékére hoztuk létre új rovatunkat, amelybe saját, eddig rejtve maradt írásainkat szánjuk, és persze várjuk a Ti, eddig csak asztalfióknak íródott műveiteket is. Krisztián idén ősszel sajnos súlyos betegségben elhunyt. Utolsó versével, amelyet Facebookon osztott meg, rá emlékezünk.

  • Írta: Geiger Barbara

  Hobbi írók Figyelem!

  A Kultúra rovatban SAJÁT és a TI írásaitokat szeretnénk közzé tenni; legyen az novella, vers, vagy egy iskolai fogalmazás, ami ötöst ért. :)

  • Írta: Oláh-Horváth Beáta

  Petőfiék üzenetei a Facebookon

  Mi lett volna, ha már Petőfiék idejében is léteznek közösségi oldalak? Az eredetileg a Történelemtanárok Egyletének honlapján megjelent, 2010-es összeállítás vérlázítóan szemtelenül, de végtelenül humorosan képzeli el a '48-as forradalmi szervezkedést - a Facebookon. Szerintünk zseniális!

  • Írta: Vékony Vanda

  Emlékezünk (?)

  Okóber 6. az aradi vértanúk emléknapja Minden diák tanult, vagy tanulni fog egyszer az aradi vértanúkról, hisz október 6. egy fontos nap a magyar történelemben.

  • Írta: Horváth Lili

  "Lassan járjon, aki él..."

  Jutka néni vezetésével létrejött a Literatúra-hét keretein belül megrendezett szavalóverseny, ahol ötödik osztálytól egészen nyolcadikig lehetett jelentkezni.