Interjú

  • Írta: Fábián Hanna

  Interjú egy Youtube-sztárral: Kristensen Júlia, avagy Infinite Inspiration

  Youtube-sztárunk egészen kicsi kora óta próbálgatta a billentyűket. Nem csoda, hiszen ereiben igazi zenész vér csörgedezik. Édesanyja énekesnő, édesapja harmonikaművész. A zene teljesen leköti, ha játszik a zongoráján, úgy érzi, egy másik világba csöppent. Júlia az embereknek azt akarja megmutatni, hogyha van bennük egy kis tehetség vagy elszántság, akkor próbálják ki a művészeteket, mert rengeteg tapasztalatot fog adni.

  • Írta: Milán László

  Iskolából Tündérhonba...

  Februárban az iskolánkból több diáknak is lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen a Vörösmarty Színház által szervezett programon, ahol diákok adhatták elő a Tündérhon vándorai című darabot. Bakonyi Bia statisztaként vett részt az előadáson, őt kérdeztem meg arról, hogy milyen a színész élet...

  • Írta: Fábián Hanna

  Fordítva a nyeregben…

  A mai fiatalok napjai szerves részét képezi a sport. Sokan eveznek, kézilabdáznak, fociznak, és sokan lovagolnak. Ez utóbbiban van valami különleges, más, mint az előbb felsoroltakban. Szentes Noémi a 8.a-ból profi lovas. Azt mondja, aki lovagol, az megtanul egy olyan élőlénnyel együtt dolgozni, aki teljesen más nyelven beszél. Ő minden gondját elfelejti, amikor lovagol.

  • Írta: Horváth Lili

  Négy nap a ByTheWay-jel

  A nyár legnagyobb durranása a tini lányok számára a ByTheWay tábor, amit három turnusban tartottak meg. Ez elég szokatlan az előadók világában, hisz nem mindegyik banda tart egy sok munkával járó tábort csak a rajongóknak.

  • Írta: Vékony Vanda

  Vakvilág - a Sajtófeszt margójára

  Idén májusban volt a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál, amin a mi honlapunk szerkesztősége is részt vett. Reggel korán érkeztünk a Millenárisra, élveztük a napsütést és az egész napos programokat. A szakmai előadások mellett, egy igazán sötét élményben volt részem...

  • Írta: Horváth Lili

  Mert csillagok még mindig léteznek!

  A DUE sajtófesztiválon Tóth Andi is részt vett, az X-Faktor fiatal győztese. Megörvendeztetett minket egy remek koncerttel, azután sajtótájékoztatót tartott az ifjú sajtósoknak – azaz nekünk.

  • Írta: Geiger Barbara

  FELVÉTEL INDUL!

  Hallottátok már a rádióban a saját hangotok? Mikor például betelefonáltok, és egy számot kértek? Gondoljátok el, milyen furcsa lehet az annak, aki először van a mikrofon mögött, és utána visszahallgatja magát. Mint mondjuk a szinkronszínészeknél! Először meglepődik, de utána már elfogadja a tényt. Ő egy színész, és nem akármilyen! 

  • Írta: Horváth Lili

  Az énekléssel adni tudok

  Fekete Dávid 15 évesen kezdte el pályafutását, amiben édesanyja nagy segítségére volt. Bekerült a Gór Nagy Mária színitanodába, ahol elsajátíthatta a színészkedés és az éneklés fortélyait. 2008-ban a Győri Nemzeti Színház Maya c. operett előadásában szerepelt. Ugyanebben az évben, elindult a Megasztár tehetségkutató műsorban, ahol szép eredményt ért el, második lett. A műsor után egy országos turnét tartott, most pedig első önálló albumára készül.

  • Írta: Vékony Vanda

  „A kivitelezhetetlen álmaimat igyekszem az álmok szintjén megtartani.”

  Helena Silence az Enigmával egy csodálatos könyvet hozott létre, amit érdemes az egész világnak megismerni. Legalábbis én így gondolom. Aki még nem olvasta, egy szuper könyvet hagyott ki – úgyhogy pótolja gyorsan!

  • Írta: Horváth Lili

  A szereplők velem élnek

  Leiner Laura a Szent Johanna Gimi első részét 2010-ben a budapesti könyvfesztiválon kezdte árusítani és elmondása szerint páran álltak csak meg, hogy megnézzék a bódét, s vagy továbbmentek, vagy vettek egy-egy példányt, aminek már akkor nagyon örült. Ehhez képest a mostani regényt már fiatalok ezrei várták türelmetlenül.