KÖRKÉRDÉS VIDEÓ: Éljen a Valntin-nap! (?)

Idén is közeleg a bűvös február 14., ez minden szerelmespár nagy napja, hogy megmutathassák mennyire is szeretik egymást. A szinglik számára keserű ugyan ez az ünnep, de a szerelmesek kiélhetik magukat ezen a napon.

PRO

Sokszor én sem értem, hogy mi ez a nagy felhajtás a Valentin-nap körül, de ha jobban bele gondol az ember, tulajdonképpen nagyon aranyos ünnep ez. A párok tagjai izgatottan tervezgetik a 14-ét és a legszebb gondolatok közepette élik át ezt az időszakot.  Nem tudom, milyen érzéseket élnek ilyenkor át az emberek, de kívánom azoknak, akik szeretik egymást és együtt töltik ezt a napot, hogy legyenek boldogok! Méghozzá ne csak ezen a napon, hanem az év minden napját becsüljék meg! Számomra a Valentin-nap egy emlékeztető, hogy az emberek ne felejtsenek el szeretni. És nem feltétlenül csak a szerelmesek – hanem mindenki, aki szereti egymást. Mert persze a marketingesek azt tolják, hogy ez a szerelem napja, de szerintem nem csak erről van szó. Ez a nap a szeretettől lehet szép, és ha tényleg szeretsz valakit, akkor azt gondolom, nem csak szerelmesként fogod élvezni ezt a napot. Nem csak az örömszerzésről van itt szó, hanem arról is, hogy ezen a napon az emberek összefognak, és nem ócsárolják egymást, ami már önmagában nagyon szép.  Kívánom, hogy élvezzétek ezt a napot és ne legyen számotokra ez a nap rossz. Csak pozitívan! J

Horváth Lili

KONTRA

Mikor megláttam az iskolában lévő plakátot, sikítva ugrottam ki a bőrömből. Február 14-ét híresztelte. Ebből biztosan sokan rájöttek, mit is akarok mondani. Én mindig is ellene voltam ennek a napnak, sosem értettem, miért vettük át Amerikától. Akár párkapcsolatban él az ember, akár nem, szerintem ez akkor is egy „maszlag-ünnep”. Hogy miért? Nos, kérem szépen azért, mert úgy gondolom, nem egy napon kell szeretni a másikat. Legyen az barát, kolléga, vagy a szerelmed. Te sem egy napig szereted (halmozod el csokival meg virágokkal) anyukádat, ugye? Tőlem bárki ünnepelheti otthon, egy étteremben, vagy ahol akarja, de hogy nyilvánosan falják egymást, az már túl sok. A „tettetett, önsajnáló szingliket” meg én nem tudom sajnálni. Akik híresztelik azt, hogy nekik nincs barátjuk, és bánatukban elmennek a legközelebbi kocsmába… Persze z is egyfajta megoldás, kérdés, hogy jó-e vagy sem. Hogy az ének tanárom szavaival éljek; saját kardjukba dőlnek emiatt, ami szerintem ostobaság! Inkább élvezzük, hogy „nem kell aggódni azon, mit veszünk a kedves párunknak.”

Geiger Barbara

Lássuk, ti mit gondoltok a Valentin-napról!!! VIDEÓ KLIKK!

Ha tetszett, oszd meg: