A fantasy világ egyik magyar szakértője

Ezúttal Arthur Madsennel beszélgettünk, aki egyre híresebb írónak számít. Emellett ő ért legjobban ahhoz, hogy hogyan is kell népszerűsíteni köteteit, mivel talán ő az, aki először trailert is csinált könyveihez, mellesleg nem is akármilyet (a cikk végén csatolom youtube csatornáját). Személyesen ismerve, elmondhatom: nem csak az írói tehetsége frenetikus, hanem a személyisége is! Nagyon sok szeretet lakozik benne, amit általában nagyszerű szókincsével fejez ki. Remélem ti is kedvet kaptok könyvei megismeréséhez.

Miért választottad az írói hivatást?

Nem teljesen nevezném hivatásomnak, mert az írást és a könyvkiadást hobbiszinten űzöm, munka mellett csinálom. Nyilvánvalóan nem könnyű a kettőt összeegyeztetni, de hozzászoktam már, hogy mindenért nagyon meg kell dolgozni, az egyszerű dolgokban egyébként sincs kihívás. Nem mondom, hogy véletlenül, inkább váratlanul csöppentem bele ebbe az egészbe, onnantól nem volt megállás. Mindig újabb célokat tűzök ki magam elé, és egyre több olyan dolgot pipálhatok ki, amelyre sokan azt mondják, hogy lehetetlen. Na, én a lehetetlent szeretem. :)

A legkedvesebb könyvsorozatod nekem a Five. Miből merítettél hozzá ikhleted?

Szomorúan tapasztalom nap, mint nap, hogy a gyerekek nem igazán olvasnak, ritkán vesznek könyvet a kezükbe. Elsősorban azokat a fiatalokat akartam megszólítani, akik nagyon keveset, vagy egyáltalán nem olvasnak. Régóta terveztem már egy olyan könyvet, ami a fiatal korosztálynak szól és ennek most jött el az ideje. Aki ismer, az tudja, hogy évek óta támogatom az árva és nehéz sorsú gyermekeket, ők is ihletet adtak hozzá, nem véletlenül vannak a regényben árvaházi szereplők is. Ebből adódóan a regény szereplőivel folyamatosan részt veszünk jótékonysági rendezvényeken, minden nemes ügy mellé odaállunk, a lényeg, hogy segíteni tudjunk a rászorulókon. Fontosnak tartom a fiatalokra való odafigyelést, megszerettetni velük az olvasást. Azt gondolom, hogy ha egy gyereket is a könyvek felé tudok fordítani, már megéri csinálni.

Készülsz mostanában valami új könyvvel? Ha igen, mi lesz a témája?

Jelenleg a FIVE harmadik részén dolgozom, melynek Ciceran és Furaföld a címe. Emellett hamarosan látható és hallható lesz a FIVE második részéhez készült dal és klip, melyet az MDC együttessel készítettünk.

Youtube csatornája: https://www.youtube.com/channel/UCdxG4MjqzBjD6AYCabNKBow

Ha tetszett, oszd meg: