Ébred az erő? Star Wars 7 - VIDEÓVAL

Lassan egy hónapja, hogy a mozikban debütált a Star Wars 7, de szüntelenül ez folyik a csapból. Már a bemutató előtt több milliárd dollár volt a kereslet, viszont amikor 2015. december 18-án bemutatták a mozikban Magyarországon, a fanatikusokkal nem lehetett bírni. Majdnem mindegyik Cinema City az első héten teltházas volt, pedig a nézők már októberben kénytelenek voltak jegyet foglalni, ha elsőként akarták látni az Ébredő erőt. Hogy megérte-e a felhajtást? Lássuk!

PRO

Az Ébredő erő nem feltétlenül egy új átgondolás hozadéka, mivel kísértetiesen hasonlít az előző részekhez, de legalább megkapjuk a szokásos Star Wars-feelinget. Alapjában véve a szereplők változatosak, igaz, nem kapunk erős karaktereket a sötét oldalról, de pont ez a lényeg. A felállás az, hogy szintén egy átcsábított szitettel lehetünk gazdagabbak, akiben küzd a jó és a rossz. Ezért lehetséges az, hogy nem tudja magát elhatározni. Viszont van egy újra gondolás, amit imádok: Nagyon, de tényleg nagyon meg lett erősítve a női oldal. Az előző részeknél kicsit zavart, hogy túl férfiközpontú a film, de most megoldódott a problémám. Ráadásul nem is akármilyen színészi játékot kapunk ettől az oldaltól. Egyszerűen briliáns a női szereplők kigondolása és mimikája!

A másik, jelentős újítás, hogy eddig a Star Warsos harcművészetet a gépek segítségével kaptuk meg, most viszont rendesen eljátsszák a színészek az ilyesfajta jeleneteket, amiért hatalmas piros pont jár. Teljesen élethű a megvalósítás és rendkívül jó érzés, hogy végre valósághűbb jeleneteket kapunk.

Összességében a régi szereplők csodálatosak, mint mindig – bár Luke a végén megszólalhatott volna – az újaknak pedig talán még kell pár rész, mire belerázódnak. A jelmezek letisztultak, viszont annál érdekesebbek, a bolygók csodálatosak. A rohamosztagosok újragondolása - miszerint ne klónok legyenek, hanem normális gyerekek, akiket elszakítanak a családjuktól – magában foglalhatja az árulás lehetőségét. Régi Star Warsosként nem csoda, hogy én imádtam a filmet, azt ajánlom, ha eddig nem láttátok nézzétek meg. Szerintem csalódás nem fog érni benneteket.

Horváth Lili

KONTRA

Napokat vártak a mozi előtt a Star Wars rajongók, a Disney pedig már a megjelenés előtt a többszörösét megkereste a film készítésének, és jogai megvásárlásának az árát. Szerintem, jogtalanul... Maga a film egyébként nem lett kifejezetten rossz, csak épp közel se lett olyan jó, mint amilyen lehetett volna. Igazából már harmadjára játsszák el ugyanazt a történetet. A Birodalom (vagy esetünkben az Első Rend…) épít egy nagy bolygó méretű fegyvert, ami bolygókat képes elpusztítani, majd jönnek a lázadók, és tizenvalahány kis vadásszal elpusztítják az egészet. Már harmadjára… pont ugyanúgy, mint ahogy azt a 4. és a 6. részben tették. Szóval inkább egy biztonsági játékot játszott az egész film, és nem volt képes semmi újat mutatni. Ezen kívül gyakran harmatgyenge poénokkal volt teletömve a film, és egy megható, vagy komolyan vehető drámai jelenet sem volt benne. Ráadásul a karakterek gyengén kidolgozottak és gyakran értelmetlenül, logikátlanul cselekszenek. Egyedül a látványvilág volt rendben, de erre szükség is volt, mert csak ez tereli el a figyelmet, az egyébként gyakran borzalmas dialógusokról. Persze, voltak benne egész jóra sikerült párbeszédek, vagy karakterek (Ray, vagy BB-8) de engem akkor se hagytak nyugodni a film hiányosságai. Gyakorlatilag alig volt benne értelmes szöveg… És azokba az apróságokba már ne is menjünk bele, hogy Ray másfél másodperc alatt megtanulta azt, amit más jedik tizenévig tanultak, Finn pedig egyik percről a másikra megtanulta forgatni a fénykardot… De ez már csak azoknak okozott problémát, akik olyan nagy elvárásokkal mentek be a moziba, mint én.

László Milán

S most lássuk, ti mit gondoltok a filmről!

VIDEÓ!

 

Ha tetszett, oszd meg: